+31 6 26 556 572 info@henryrobben.com

Marketing met Ballen

Marketeers hebben te weinig impact en moeten weer een leidende rol krijgen. Met het nieuwe boek ‘Marketing met Ballen – De 9 bouwstenen voor jouw persoonlijke businessmodel’ geven prof. dr. Rudy Moenaert en prof. dr. Henry Robben marketeers een duw in de goede richting.

Het marketingvak is geërodeerd en is communicatie geworden. Dat terwijl marketeers de architecten van de klantenprocessen kunnen en moeten zijn, vinden de auteurs. Ze moeten een stem hebben in belangrijke beslissingen zoals prijszetting, distributie, productontwikkeling en marktanalyse. “Hoe kan het dat minder dan 0,4 procent van de bestuurszetels wordt ingenomen door een Chief Marketing Officer?” Tijd voor marketeers om de leiding weer terug te nemen. Daarvoor is lef en ondernemerschap nodig, reden voor Moenaert en Robben om ‘Marketing met Ballen’ te schrijven.

‘Marketing met Ballen’ is geen marketinghandboek. Het gaat niet over marketingplannen of strategiemodellen. Dit is een boek over de marketeer zelf. Moenaert licht toe: “In dit boek willen we marketeers naar de eigen persoon laten kijken. Want een marketeer die een plan voor het bedrijf bouwt, schrijft dit tevens om zichzelf te ontwikkelen. A marketingplan implies a careerplan.” Niet voor niets heet het laatste hoofdstuk: ‘Jij als kunstwerk’.

Rudy Moenaert en Henry Robben nemen u mee in hun visie over hoe marketeers waarde creëren voor hun organisatie, de maatschappij én zichzelf.

“Een ideale inspiratiebron voor de moderne marketeer.” Steven van Belleghem

Het roer moet om. Marketeers moeten (weer) een leidende rol pakken binnen hun bedrijf. Wil jij weten wat nodig is voor succes, zowel voor jezelf als voor je organisatie? Het OMR-denkraam, Ontdekken – Managen – Respecteren, beschrijft de negen gedragskenmerken die jou helpen om, ongeacht de inhoud en positie van je marketingrol in je organisatie, je te onderscheiden. Deze gedragskenmerken vormen de basis voor jouw persoonlijk businessmodel.

‘Marketing met ballen’ staat vol aansprekende voorbeelden en bruikbare tips. Het helpt je positief momentum opbouwen om jouw kans te pakken en bij te dragen aan de weg naar ambitie. Doe er je voordeel mee!

Hieronder kunt het boek bestellen.